Selecteer een pagina

Over mij

Hi, mijn naam is Bob Balm

Hoe genereer je op voorspelbare wijze leads, maand na maand?

Hoe haal je jezelf als bottleneck uit je onderneming, en blijf je toch groeien?

Veel ondernemers proberen van alles wat. SEO, Facebook advertenties, bloggen, marketing automation… alle ‘dingen’ en trucjes. Maar wat ontbreekt is een systeem om het aan elkaar te knopen.

Ik begon ook zo, hoor.

Ik deed alle dingen waarvan ik had gehoord dat ik ze moest doen.

Netwerk-events. Bloggen. Koud bellen. Veel via-via, en alles aannemen dat op m’n pad kwam waar ik mogelijk een factuur voor kon sturen. Handjes bieden aan bureaus.

Het resultaat: ik deed van alles wat. En ja, ik kon de hypotheek betalen en ik hield een beetje over.

Maar dit had twee problemen.

Eén, het was stressvol. De ene maand ging het goed, de andere maand minder. De ene periode was ik volop aan het leveren, daarna moest ik hard aan de slag om acquisitie te doen. Ik was teveel tijd kwijt *in* mijn onderneming, en had niet genoeg tijd om *aan* mijn onderneming te werken.

Twee, dingen gebeurden niet op mijn voorwaarden. Ik liet me vertellen wat er moest gebeuren door de bureaus of klanten met wie ik werkte. Ik was altijd afhankelijk van hun grillen, en stuurde 20 facturen voor 20 verschillende dingen.

Ik had het vooral heel druk. Ik was niet gelukkig en had het idee dat ik zoveel meer kon bieden.

Op een bepaald moment, in de ruimte tussen twee opdrachten in, besloot ik hier eens naar te kijken. En ik ontdekte een betere manier om het aan te pakken.

Nu heb ik volledige controle over mijn maandelijkse leads en sales. Mijn onderneming is eenvoudiger, met minder bewegende delen. Ik lever veel meer waarde aan de mensen met wie ik werk, mijn klanten zijn blijer, en ik ruil niet langer tijd voor geld. En het belangrijkste: ik heb er weer lol in.

Hoe deed ik dat? Door drie dingen anders te doen:

Ten eerste, niet meer werken op de ‘traditionele’ manier. Je weet wel, wat je in de foldertjes van de KvK leest nadat je je hebt ingeschreven. Koud bellen, netwerken, offertes en voorstellen maken… Ik maak volop gebruik van de nieuwe technologieën: een digitaal automatisch leadgeneratie-systeem dat leads aantrekt, kwalificeert en converteert op een voorspelbare en schaalbare manier.

De meeste ondernemers vertrouwen op ‘hoop’. Hoop dat de telefoon gaat, hoop dat ze een verwijzing krijgen, hoop dat hun offerte wordt geaccepteerd. Soms werkt dat, maar meestal kunnen ze veel meer waarde leveren, aan veel meer klanten bovendien. En ze laten geld liggen.

Ten tweede, ik positioneerde mijzelf als autoriteit. Mensen werken liever met een autoriteit op een bepaald gebied. Ze betalen meer, en ze verwijzen meer door naar die persoon. Ik onderzocht goed wat mijn ideale klanten nou eigenlijk het liefste willen. En ik sprak die diepste wens aan en vervulde hem. Zo kon ik die positie verwerven.

Ten derde, en als belangrijkste, ik verpakte mijzelf en mijn kennis als een product. De meeste ondernemers veranderen hun aanpak voor iedere nieuwe klant. Elke keer vinden ze het wiel opnieuw uit om maar business binnen te halen. En hoewel ze daar misschien wel mee groeien, krijgen ze het voornamelijk veel drukker.

Tijd is de enige schaarste in dit leven.

En je klanten willen resultaat.

Je slaat dwars door het glazen plafond van groei heen, als je je onderneming voorziet van een hefboomeffect. Dat doe je door je kennis en expertise te verpakken als een duidelijk afgebakend en gepresenteerd product, met een duidelijke uitkomst. En dat met een voorspelbaar en automatisch leadgeneratie-systeem in de markt te zetten.

Toen ik dat deed, kon ik het gewenste resultaat aan meer van mijn klanten leveren, zonder dat het meer van ‘mij’ kostte. Het resultaat: oprecht enthousiaste en tevreden klanten en meer controle over mijn tijd.

Maar laten we niet om de hete brij heen draaien: al die dingen doen er niet toe, als je niet eerst je cashflow onder controle krijgt. Als je geen voorspelbare leadgeneratie hebt.

Herken je jezelf hierin?

Stap 1 

Download de gids “De Kracht van een Voorspelbare Onderneming”. Deze gids legt je uit hoe je jezelf neerzet als de autoriteit in je markt, op een voorspelbare wijze leads genereert en jouw kwaliteiten inzet, zonder dat je tijd voor geld hoeft te ruilen.

Stap 2

Boek een korte strategiesessie met mij. In een persoonlijke sessie van ongeveer 45 minuten stellen we vast waar je nu staat, waar je naartoe wil, en hoe je daar kunt komen.